Thursday, December 1, 2016

Turunkan Power Mata Dengan Berkesan. Silap-Silap Tak Perlu Pakai Spek Dah

Siapa yang speky? Kita geng la nampaknya. Ummi ni bukan setakat rabun tapi silau juga.
Dulu-dulu memang tak boleh nak drive memalam...cahaya lampu neon tu nampak kembangggg je. Tak boleh nak agak jarak. Memang seksa juga la kan. Tapi masa g buat spek baru aritu, check power mata dah turun..silau pun dah kurang...waaahahah hepi tau.



Sebenarnya bukan ummi je yang alami penurunan power mata ni. Ada ramai lagi tau yang alami penurunan power mata. Kalau ikut teori tahap kerabunan akan meningkat setiap 6 bulan tau. 

Macam mana kami buat? 
Ahhhaaa inilah yang ummi nak share ni supaya uolss yang ada masalah rabun dan silau pun boleh kurangkan masalah tu. 

Sebelum tu, ummi nak cerita sikit. Macam mana kita boleh jadi rabun. Apa punca-punca yang membawa kita kepada malah rabun ni. 

Mata yang normal, semua bahagian retina akan terima imej. Orang kata mata sihat, So semua cahaya akan terfokus tepat ke retina. 

Tapi bila mata rabun ni, cahaya tu tak terfokus terus ke retina tapi pada kedudukan depan retina. Tak sampai target  la ibaratnya. Tu faktor utama yang menyebabkan kita nampak objek jauh tu kabur je.



Faktor lain? 

Keturunan. Menurut Prof Dr Muhaya kemungkinan seorang anak yang ibu bapanya menghidap rabun jauh untuk mengalami masalah sama ialah 40 peratus.

Tabiat suka membaca pada jarak dekat juga boleh dikatakan menyumbang kepada rabun jauh. 
Faktor nutrisi juga menyumbang kepada masalah rabun. Faktor pemakanan tertentu memainkan peranan dalam tahap kesihatan mata. Contohnya vitamin A diperlukan dalam proses biokimia di dalam retina mata.

Rawatan biasa untuk masalah rabun adalah
  • Pakai cermin mata
  • Guna kanta lekap 
  • Buat rawatan lasik
Rawatan lasik memerlukan kos yang tinggi tapi dah tak payah pakai spek. Itu ang syiok. Bagi mereka yang masih mencari alternatif untuk turunkan power mata, ummi cadangkan amalkan makan Carotomax. Inilah yang ummi amalkan. 


Untuk rabun jauh 




Baca juga >> 

Owh Mataku Rabun: Carotomax Shaklee untuk mata Terang


Nutritionist berpendapat, cara terbaik untuk mendapatkan Vitamin A adalah melalui beta carotene. Vitamin A dari carotomax adalah 100% dari beta carotene. Dan product yang baik tidak hanya mengandungi beta carotene tetapi juga mengangandungi Alpha carotene.

Nak cuba Carotomax yang best ni? 
Boleh klik link di bawah untuk order 


BUlan ni  (disember 2016) ada promosi tau. 
Jika jadi ahli Shaklee dan beli 150 uv dapat beli Carotomax Buy 1 FREE 1 .. nak tahu lanjut hubungi ummi  ya


SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan



Tuesday, November 29, 2016

Kujadi Begini Lepas Join Bisnes Shaklee

Sejak 4 tahun terjebak dengan bisnes Shaklee ni kan, ummi nak story la sikit apa yang ummi dapat. Hampir 4tahun dengan bisnes ni..rasanya bukanlah tempoh yang singkat tu. 
Sepanjang 4 tahun ni pun ada yang masih bersama ummi sama-sama jaga dan belai bisnes ni..ada yang dah beralih ke bisnes lain, ada yang memang stop terus tak buat apa-apa bisnes. 



Biasalah people come and go. Sama lah kita pun yang hidup pastikan akan mati.

Tapi ummi masih setia dengan bisnes ni. Ada masa naik, ada masa turun. Ummi dah lalui semua ni. Malah memang banyak sangat belajar dari situasi macam ni. Syukur alhamdulillah, kalau takde pengalaman-pengalaman macam ni ummi mungkin takde peluang untuk raih lebih banyak ilmu.

Tapi kenapa ummi masih setia?

Seronok sangat ke bisnes shaklee ni? Ya, sudah tentu :) Turun ke merudum ke, jangan tunjuk kat orang lain. Kalau kita jatuh, kita mesti bangun. Jatuh banyak kali, bangun juga kena banyak kali. Belajar dan terus upgrade..terus ubah apa lagi yang masih kurang, yang masih tak buat.

Mungkin norma bisnes shaklee ni lain dengan bisnes konvensional.

Satu yang ummi suka bisnes shaklee ni ada mentor..apa-apa yang salah kita boleh rujuk mentor untuk minta pendapat dan pandangan. Mereka tunjukkan jalan.
Kalau jatuh pun kita bukan rugi riban-riban sebab modalnya tak sampai RM100 pun.

Sejak bersama-sama dengan ahli group, terlalu banyak yang ummi belajar.

Yang paling menarik sebab ukhuwah tu. Kalau kita ikhlas berukhuwah, insyaaAllah Allah akan rezekikan kita dengan sahabat-sahabat yang saling menyokong dan membantu.
Mereka memang tak loket ilmu.

In fact bukan ilmu bisnes je belajar, tapi ilmu nak kuatkan jiwa, nak jadi orang yang positif..leader-leader pun suka tarbiah kita. Al maklum kadang-kadang kita ni cepat rasa down kan. Jadi ada benda-benda macam ni, akan ingat balik niat kita berbisnes., impian kita dengan bisnes ni ke mana hala tujunya.

Satu lagi effect bila jadi ahli shaklee ni adalah kita jadi suka nk membaca.
Masuk kedai buku dah jdi macam terapi jiwa.
Reward diri pun most of the time adalah dengan beli buku.

Baca buku boleh bagi idea baru..itu yang best ..orang bisnes kena rajin membaca sebab orang bisnes kena bersifat dinamik.
So ni antara koleksi buku yg ada kt rumah.. kat opis pun ade lagi




Kalau dapat spend 1 whole day duduk membaca sambil ditemani dengan deruan ombak di pantai maldives...waaah seronok gak tu ...berangan memang best kan?

Ahaaa jangan tak tahu, berangan tu penting. Sebab kita akan tanamkan dalam minda bawah sedar kita. So itu membantu untuk menggerakkan kita ke arah impian.

Ok ummi nak share 1 keistimewaan group bisnes ummi iaitu ilmu travel. Kitrg ada ramai traveller...so memang banyak input-input best pasal travel. Sape tak suka jalan-jalan kan. Dapat travel melihat keindahan negara orang, banyak syiokk woo. Buat bisnes ni boleh la kumpul duit nak travel. 

Target ummi dalam masa 20 thn lagi at least dah 20 negara dah berjaya jejak. Haa mana la ummi tak sayang dengan group bisnes ummi..macam-macam belajar..walaupun geng3 traveler ni dh berjaya jejak 1 dunia, tapi mereka ni humble je..itulah kelebihan traveler sbnrnya..bila kita banyak merantau, banyak belajar dan berfikir, kita akan rasa kita ni kerdil sangat-sangat.
 

So ummi memang suka baca buku-buku travel ni, kutip ilmu juga dari pengalaman orang lain.




Itu dari segi minat, kalau dari segi habit macam mana pula? 

Bila jadi orang bisnes, kita kene ubah habit. Kalau dulu malas, kena lawan malas tu. Kalau dulu banyak alasan sebab taknak buat kan, sekarang kena lawan alasan tu. 

Kalau dulu tak menyabor, kena la jadi orang yang sabar. 
Kalau dulu negatif, memang wajib jadi orang yang positif. 

Kalau dulu suka benau meroyan, kena la simpan perasaan meroyan tu.. luahkan pada saluran yang betul. Kalau dulu malas nak zikir..malas nk solat sunat...sekarang dah rajin..sebab hubungan dengan Allah tu mau baik maaa..baru la urusan kita dipermudahkan. 

Ye tak? 

Secara logik ada ke yang nak beli dengan seller yang suka meroyan. Menyampah pula kan. 
Secara logik juga, ada ke hasil dapat melalui tak buat apa-apa?
Rasanya Allah tu Maha Adil. jadi sebelum kita tawakkal, kita usaha dulu. Tunjukkan kesungguhan, baru Sang Pemberi akan beri. 

Ada peptah mengatakan 
"The True Enterpreneur is a doer not a dreamer"

Overall, ummi memang suka snagat dengan bisnes Shaklee ni. Dan doa ummi semoga setiap hari kami dilorongkan dengan jalan kejayaan, jalan kebenaran dan jalan kebaikan melalui bisnes ni. InsyaaAllah kalau niat kita betul, kita akan ditunjukkan jalannya dan dipermudahkan urusan. Semuanya datang dari Allah kan. 


😄😄😄 bera



Ber

n

Monday, November 28, 2016

Atasi Masalah Sakit Tapak Kaki Bila Berjalan Di Kalangan Warga Emas

Sakit tapak kaki..sakit sendi..sakit lutut...memang biasa bagi warga emas. Bila umur dah meningkat, potensi dan keupayaan pelincir bagi sendi, urat saraf semakin berkurangan. Kolagen sudah menyusut. Sel-sel sudah mati dan penggantian sel-sel baru menyusut.


Bila sakit tapak kaki, tak boleh nak berdiri lama-lama. Nak berjalan jauh apatah lagi. Pergerakan sudah mula terbatas. Lagi teruk kalau ditambah dengan sakit lutut, sakit sendi.
Nak solat pun sukar.

===========================================================
Baca juga >> Cara kurangkan Sakit Slip Disc Untuk Elak Kerosakan Saraf Kekal
===========================================================

Sakit tapak kaki ni dikatakan berpunca dari keradangan urat pada tapak dan tumit. Kalau bagi orang muda, mungkin kerana terlalu lama berdiri. Atau terlalu lama kaki memikul beban.
Bagi warga emas, penyakit diabetes juga boleh menjadi punca sakit tapak kaki.

Kalau kita anak-anak ni tengok mak ayah kita jalan pun senget benget menahan sakit, pilu hati kan?
Kesian sangat. Lagi-lagi kalau mak ayah asyik mengadu sakit, takkan kita nak tahan telinga je.
Cuba cari solusi.

Ni ummi nak kongsi pengalaman seorang anak yang consume Omega Guard untuk satu family.
Actually inilah kelebihan Omega Guard, boleh consume dari anak usia 2 tahun sampai lah ke warga emas.

Al kisahnya beliau ambil untuk masalah berat badan yang diambil bersama dengan alfalfa, herb lax dan cinh shake. Effectnya, berat badan turun. Oowh ya sakit tapak kaki juga boleh berlaku bagi mereka yang obes. 
Mak dan ayah beliau ambil Omega untuk masalah Kolestrol, Maslah kolestrol terkawal, masalah saki tapak kaki setel. 

Untuk kesan yang lebih baik, amalkan Omega Guard bersama dengan Ostematrix
Disebabkan sakit tapak kaki ni adalah kerana keradangan, jadi Omega Guard memang pilihan terbaik sebab fungsinya yang bersifat anti radang. 

Ostematrix pula membantu menguatkan tulang dan elak risiko tulang rapuh dan retak.

Kelebihan lain Omega Guard ni bukan setakat untuk masalah sakit tapak kaki tau. Ianya juga membantu memelihara kesihtan kardiovaskular. Boleh prevent penyakit jantung, darah tinggi dan kencing manis.


Omega Guard shaklee melalui proses 3x penyulingan untuk memastikan minyak ikan yang diperolehi adalah tulen dan bebas merkuri dan cadmium.

Apa benda proses penyulingan Proprietari 3 Molekul ni? dan kenapa penting pilih minyak ikan yang bergred farmaseutikal?

===============================================================
===============================================================

Minyak ikan bergred farmaseutikal menunjukkan tahap ketulenan yang sangat tinggi. Ketulenan minyak ikan dalam omega 90% tau.

Manakala proses penyulingan proprietari 3 molekul menunjukkan bahawan molekul minyak ikan yang disuling dianggap sebagai yang paling tulen dan paling selamat

Sebab apa?
Sebab proses ini membuang hampir semua bahan cemar yang tidak sihat dan toksin daripada minyak ikan. Proses ini menghasilkan minyak ikan yang lebih sihat dengan menyekat pembentukan lemak trans berbahaya.

Bagaimana nak order Omega Guard dan Ostemtrix? 
Harga bagi keduanya adalah 
Omega Guard RM136 - 90 biji 
Ostematrix RM61 - 120 biji 

Boleh klik gmabar di bawah untuk teruskan pembelian 


Untuk dapatkan penjimatan product, ummi sarankan join ahli. Pengguna akan dapat harga yang lebih jimat dan konsultasi berterusan . Pertanyaan lanjut bagaimana nak beli dengan harga jimat boleh hubungi ummi di talian berikut 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Sunday, November 27, 2016

Kesan Jangka Panjang Makan Vitamin Shaklee: Tak Effect Buah Pinggang Ke?

Inilah soalan yang selalu ummi terima tau especially bagi yang baru nak cuba makan vitamin Shaklee dan bila ummi suggest lebih dari satu supplement untuk dicuba.


Seolah-seolah sudah diprogramkan dalam subconscious minda bahawa makan vitamin = rosak buah pinggang. Ummi pun tak tahu siapa yang buat programming ni sampaikan ramai la orang awam yang beranggapan macam ni.

So sekarang ummi nak buat programming lain pulak. Makan vitamin Shaklee 20 tahun, keputusannya dapat kesihtan jauh lebih baik dari yang tak makan vitamin langsung dan yang makan vitamin dari brand lain.

Apa buktinya orang makan vitamin Shaklee ni semakin sihat semakin cantik? Takde masalah kesihatan mahupun masalah kerosakan buah pinggang.

Sejak Shaklee ditubuhkan 60thn lalu, apa bukti product betul-betul beri kesan, betul-betul effektif dan selamat?

Itulah tujuan Landmark Study dibuat. 

Kajian ke atas pengguna shaklee yg lebih 20 tahun, yg tak makan vitamin langsung dan yg ambil dari product lain. 

Landmark study ni penting. Syarikat suppelemnt lain tak buat sebab landmark study ni risikonya kalau result dari kajian tu tak menyebelahi syarikat,resultnya tetap akan dipapar umum.

Malu besar beb kalau product kau indah khabar dari rupa. Kau dah canang 1 dunia ada kelebihan itu kelebihan ini, 1 lori parcel pos laju orang beli alih-alih product kau ditarik KKM. Haaaa lebih kurang gitu la. Ni contoh je ye..takde kaitan dengan yang hidup mahupun yang mati. Nak kasik paham je ni.

Sebab tu kalau kau nak makan product kesihatan, kau kaji la sikit. Jangan sebab ada kilang paling besar kau dah tergoda.
Cuba mintak research paper ke .. tak dapat 1 kau mintak la 2. Kalau dah terketar2 nak cari kt mana publish research tu..hurmmmm kau cari lain aje la. Untuk body kau juga.

Lagi satu kenapa 20thn?

Kenapa tak ambil yg 2 3 tahun? 
Secara purata penyakit ni terjadi 10-20thn. Contoh fibroid nak besar memang makan tahun. Dia tak jadi dalam masa 1 atau 2 bulan. In fact penyakit-penyakit kronik macam kanser pun macam tu. Sebelum kita tahu kita kanser, sel-sel kanser tu dah lama bertapak dalam badan dan bermutasi.

Makan supplement shaklee 20 tahun..ape bukti ko sihat? Bukan cakap kosong tapi diuji tahap kesihatan keseluruhan mereka. Ujian darah semua diambil. 

Ternyata tahap kesihatan mereka mmg jauh lebih baik berbanding yg hanya ambil nutrisi dr pemakanan harian dan yg tak ambil pape memang jauh la beza.

Inilah sebab kenapa saya suka share pasal Shaklee. Nak tolong korang utk dapatkan product yg terbaik..bukan acah-acah terbaik.

Close to nature, itu lebih baik untuk kita semua. Tengah mencari makanan tambahan terbaik? Shaklee la jawapannya..kalau nak tahu betul-betul berkesan ke tak, memang kena cuba sendiri. Orang lain dah rasainya, giliran anda pula dapat impaknya 

Hubunggi ummi untuk dapatkan Vitamin Shaklee ni ya. Support with best consultation insyaaAllah, i'll try the best to help u 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan

Wednesday, November 23, 2016

Cara Rawat Jerawat Bernanah Yang Buat Malu Nak Jumpa Orang

Siapa tak sedih kalau muka penuh jerawat. Bukan jerawat biasa pulak tu. Jerawat besar- besar siap bernanah lagi. Memang rasa rendah diri dan malu nak berhadapan dengan orang. Kalau boleh nak sorok muka tapi sampai bila kan. Bukan tak nak rawat jerawat bernanah tu, tapi mungkin belum jumpa cara yang berkesan.


Ummi akan share dalam entry ni, khas untuk nak bantu mereka yang ada masalah jerawat bernanah ni. Mungkin ada yang asalnya muka elok tapi akibat salah pakai product tetiba jadi timbul jerawat kronik.

Menurut dr zubaidi, kulit yg ada jerawat bernanah asalnya takde masalah...tapi sebab salah pakai produk.. especially product yg putih dlm masa singkat yang mana ada bahan kimia merbahaya akhirnya boleh merengsakan kulit dan menyebabkan timbulnya jerawat.

Mungkin anda salah seorang yang ada masalah ni.

Kenapa agaknya ini berlaku?

Menurut doktor, mereka yg memakai product mengandungi merkuri tidak akan timbul jerawat pada awalnya sebab kulit dah hilang epidermis. Kulit tersusun atas tiga lapisan, iaitu epidermis (lapisan luar), dermis (lapisan dalam), dan hipodermis (jaringan ikat dibawah kulit).
Fungsi epidermis adalah sebagai pelindung terhadap bakteria, iritasi kimia, alergi dan lain-lain.

Bahan-bahan kimia dalam product kosmetik atau alat makeup inilah yang boleh menyebabkan kerosakan pada lapisan epidermis. Pemakaian untuk jangka masa panjang ia akan mula merosakkan kulit. Itu yg berlaku jerawat bernanah.


Jadi adik-adik, jangan mudah tergoda dengan kulit putih, kulit cerah takde noda dengan penggunaan product-product lambakan di pasaran yang belum dibuktikan atau dijamin selamat. Selidik dulu dalam-dalam. Proses nak merawat tu lagi susah sebenarnya. 

Jadi macam mana nak rawat jerawat bernanah yang menghantui diri? Masih ada cara yang selamat dan berkesan. Rawat dari dalam. Baiki semual sel-sel kulit yang rosak dengan nutrisi tambahan dari nutrien semulajadi. 

Nak baiki macam mana? 

Gunakan product yang betul. Yang ada kajian klinikal, Yang terbukti berkesan bertahun-tahun. Dan ciri-ciri ni ada pada vitamin no 1 di pasaran iaitu vitamin Shaklee. Keberkesanan product Shaklee memang terbukti bukan sahaja oleh ribuan pengguna seluruh dunia tapi juga dibuktikan di makmal, dan juga oleh third party. 


Apa vitamin yang boleh bantu merawat jerawat kronik dan bernanah? 
Jika disebabkan salah pakai product, boleh cuba 3 kombinasi vitamin iaitu VIVIX, GLA COMPLEX, VITAMIN C SR dan ESP. 

Setiap satu ni ada fungsinya yang tersendiri yang membantu menyokong rawatan untuk jerawat. 
Tak boleh ke ambil salah satu? 
Jika mahu kesan yang lambat boleh je. Tapi jika dah tak tahan lagi tengok jerawat ketul-ketul kat muka tu, ambil ketiga-tiga sekaligus. Ia membantu rawatan lebih efisen. 

VIVIX - rawat kerosakan di peringkat selular. Vivix meliputi keseluruhan perlindungan kesihtan dan kecantikan. juga bertindak sebagai detox.

Baca juga >> Kebaikan dan Kelebihan Vivix Tiada Tandingan

Vitamin C - bertindak sebagai anti acne dan tingkatkan sistem pertahanan badan. Juga untuk baikpulih sel-sel akibat penggunaan bahan kimia pada product kosmetik. Vitamin C juga membantu untuk hilangkan parut dan mencerahkan kulit. Diakui oleh pakar kecantikan, vitmain C ni vitamin kecantikan.

Baca juga >> Cara Cerahkan Kulit Dengan Product Jaminan Ujian Klinikal

Baca juga>> Cara Pilih Vitamin C Paling Bagus dan Berkesan Elak Pembaziran Wang

GLA Complex - GLA membantu kawal selia hormon. Adakalanya jerawat bernanah ni juga disebabkan oleh hormon yang tidak seimbang terutama di kalangan remaja. GLA mengandungi vitamin E. Vitamin E juga membantu dalam rawatan kulit rosak.

Baca juga >> Nak Hilangkan Jerawat Dengan Parut Sekali Hilang

ESP - ESP adalah serbuk protin kualiti tinggi dari non gmo soy. Fungsinya adalah untuk membaiki sel-sel rosak dan menggnatikannya dengan sel-sel baru yang lebih sihat dan segar. Dan kesannya bukan setakat untuk kulit tapi juga untuk keseluruhan badan. Juga memberi tenaga kepada badan. 

Boleh baca juga di SINI segala testimoni ESP untuk kulit cantik 

Apa kesan mereka yang dah cuba? 

Cukup ramai mereka yang ada masalah jerawat dah cuba vitamin ni. Ini salah satunya 





Macam mana nak order? boleh klik link di bawah dan teruskan pembelian 


atau direct hubungi ummi di talian berikut

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan






Monday, November 21, 2016

Kluang Rail Coffee : Best Coffee In Town Rugi Tak Singgah

Penggemar kopi memang wajib singgah sini untuk pekena kopi best in town ni. Yang tak suka kopi pun kompem akan jadi tersuka punya lah. Ummi lah tu! Tak pernah-pernah order air kopi kalau makan kat luar, tapi bila datang sini memang order kopi tarik.


Menu mantap kat sini adalah kopi dan roti bakar.

Pergghhhhh tak mampu nak habaq oiii dia punya sedap tu. Fuhhh memang wallah!

Ummi jalan-jalan ke Batu Pahat last weekend, saje nak imbau semula kenangan kat sana. Hampir 7 thaun menetap kat sana memang seronok sangat. paling seronok bab makan la. Banyak makanan best kat sane. So pergi kali ni memang food hunting je lah.

Ummi duk kat Hotel Pintar, Parit Raja. Boleh baca review hotel kat SINI 

2 hari kat sana memang terjah Kluang Rail Coffe ni walaupun hotel yang ummi duduk tu ada disediakan brekpes. Punye la kempunan sangat-sangat kan nk pekena kopi n roti bakar kat situ. Suami pulak memang hantu kopi so apa lagi.

Nak cari Kluang Rail Coffee ni mudah je. Btul-btul di stesen keretapi Kluang. Actually dia ada 3 cawangan di Kluang tu. Tapi yang 1st punye yang dekat Stesen tu la. Memang penuh hari-hari. Sebab tu lah kalau sape yang datang Kluang ni, memang rugi sangat la tak singgah sini.


Hari 1st ummi order kopi tarik. Sekali hirup perghhhhh..orang tengok pun kompem takkan percaya ummi ni tak suka kopi. Tapi bila minum kat sini tetiba pulak macam coffee lover gitu. Terangkat beb! Ikutkan nafsu makan nak oder lagi secawan. Hari ke2 order kopi ais pulak. Pun best..sekejap je dah habis secawan..hihihihi


Menu special roti bakar. Ada banyak jenis roti. Hari 1st makan roti bun bakar inti kaya dan butter. Hari kedua kitrg order roti panjang pulak. Dua-dua memang sangat melting rasanya. Makan pulak cicah telur half boil..fuhhhh tangkap leleh!.


Ni cara ummi makan roti bakar. Cicah dengan telur half boil



Kalau kt stesen ni, ada juga jual nasi lemak 90 sen, mee sup, mee johor dan mee soto. Cekodok ikan bilis dia pun best. Jadi boleh juga nak order dan kalau nak beli kopi pun boleh. Ada 2 jenis kopi, kopi serbuk dan kopi uncang. Yang serbuk RM16 dan yang uncang RM12.50. Agak-agak nak bancuh kopi sendiri kat rumah boleh la beli. Kaya plak home made tau..pun ada dijual.


Harga?

Murah beb! Memang affordable sangat. dah la sedap kan. Memang puas hati puas perut :)
Ni harga hari ke2 pergi. Murah kan?


Jadi sape2 yang ke Batu Pahat ke Parit Raja ke or Kluang ke singgah la makan sini. Berbaloi baloi.

Lepas kenyangkan perut, jangan lupa telan Omega Guard dan Lecithin. Kasik nyah kelolestrol yang tak diperlukan. Dan minum air kosong banyak-banyak ya.


Nak order vitamin untuk kesihtan? Boleh hubungi ummi

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan



Saturday, November 19, 2016

Rahsia Mudah Kulit Nampak Berseri Di Pagi Hari

Suka kan pagi-pagi bangun bila sentuh kulit rasa smooth je,plawless je.. rasa lembut je. Bila tengok kat cermin pulak, alahai boleh senyum lebar bila nampak muka segar..bila segar kulit nampak sihat dan shining gitu.


Apa rahsianya untuk nampak berseri di pagi hari?

Entry kali ni ummi nak share tips sikit. Ummi dah buat ke tips ni? Eh sudah tentulah. Sebab tulah semangat ummi nak share ni. Supaya uoll pun sama serinya :) Yang penting, tak payah nak berhabis banyak pergi spa. Kat rumah pun boley.
Syarat utama konsisten.

Kalau tak dapat nak penuhi syarat ni, hurmmm jangan marah ummi plak kalau tips ni tak menjadi. Untuk dapatkan kulit berseri di pagi hari, waktu malam tu adalah paling penting.
Apa kaitan pulak kan? Di sebalik teori waktu malam adalah waktu terbaik untuk kulit melakukan proses pembaikan sel-sel, maka kita gunakan teori ni sebaiknya untuk berikan rawatan terbaik untuk kulit waktu malam supaya bangun pagi esok, wallah ..jatuh cinta dengan kulit sendiri tau.

So nak buat apa?

Pakai krim malam lah. 

Erk?
Itu je ke?

Ye.. itu jer yang diperlukan.
Jangan pandang sebelah mata dengan kehebatan krim malam untuk merawat kulit sepanjang kita tidur. GUnakan peluang ni sebaiknya. Hasilnya, uolls akan notice kulit lebih lembut dan segar. Masalah-masalah kulit seperti jeragat, kerosakan kulit akibat product yang mengnadungi bahan kimia merbahaya, bintik bintik hitam akan mula menampakkan kesan yang positif.

Tapi krim malam yang macam mana? Nak pilih krim malam jangan sembarangan. Especially jenis krim malam yang strukturnya agak berat, dan memberi bau yang menusuk. Elok2 nak repair kulit jadi terbalik pulak kang nanti.

===================================================
Baca juga >> 11 Kelebihan Pakai Krim Malam...Memang Mengejutkan
===================================================

OK tak payah susah2 cari, ni ummi dah siap tunjuk. Uolls boleh guna Overnight Renewal Whitening Cream Nutriwhite Shaklee ni. Ummi pakai yang ni la malam-malam untuk rawat kulit. Apa kelebihannya?

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit 
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam 
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit 
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit 
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya 


Haaa nampak tu kelebihan utama krim malam ni. Jadi elok sangat lah bagi mereka yang ada masalah jeragat, masalah kulit rosak dan yang nak cerahkan kulit. Ramai kot orang nak kulit cerah sekarng ni kan, sebab itu ada lambakan product pemutih di pasaran. 

Kelebihan yang paling utama adalah rangkaian nutriwhite ni bebas kimia, bahan-bahannya dibuat dari bahan semulajadi terbaik seluruh dunia. 16 bahan botani dari 16 buah negara. Terbaik baq hang! Jadi memang toksah ghisau la dengan kandungannya. Ummi memang pengguna product-product natural based jadi so trust me, uolls akan dapat effect yang selamat dan semulajadi. 

Macam mana nak order krim malam tahap best langit ke 7 ni? Boleh contact ummi ya 

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan


Labels

VIVIX (55) ESP (48) shaklee (47) Vitamin C (37) nurhusna (33) Omega Guard (30) Bcomplex (28) Vitamin E (28) ALFALFA (27) Ostematrix (26) Tips Kesihatan (24) hobby (23) Ahli SHAKLEE (20) Kelebihan Ahli Shaklee (19) me (19) VITALEA (18) Zink (18) GLA (17) Kelebihan Bisness Shaklee (17) recipes n food (16) TIPS KURUS (15) makan-makan (15) sew (15) suka-suki (14) tips kecantikan (14) COLLAGEN (13) contest (13) Jerawat (12) mealshake (12) Cara Daftar Ahli SHAKLEE (11) Kanser (11) Resepi (11) nasihat (11) Carotomax (10) Detoks (10) PROMOSI BULANAN (10) motivasi (10) ww (10) Garlic (9) Lecithin (9) breastfeeding tips (9) parenting (9) COQ10 (8) Cinch Shake (8) Herb Lax (8) NUTRIFERON (8) Set Berpantang (8) Tips kesuburan (8) anak (8) tazkirah (8) #tsunamishaklee (7) Parut (7) Set Bersalin SHAKLEE (7) Set Detox (7) Tips Bisnes (7) Tips Kehamilan (7) Tips Penyusuan Susu Ibu (7) Cinch Energy Tea (6) Ilmu Vitamin (6) Jeragat (6) Set Kulit Cantik (6) Set NutriWhite (6) Tips Parenting (6) Tips Pemakanan Anak (6) Vitamin Turunkan Kolestrol (6) holiday (6) pregnancy (6) sweet home (6) Cabaran Blog (5) Chewable C (5) Kencing Manis (5) Kolestrol Tinggi (5) Letih (5) NutriWhite Shaklee (5) Performance Drink (5) Set Kuruskan Badan (5) baby quilt (5) breastfeeding (5) impian (5) Amalan Rohani (4) Berhenti Rokok (4) Diabetes (4) Event SHAKLEE (4) Gemuk (4) Ilmu Kesihatan (4) JHT (4) Kulit Gelap dan Kusam (4) Parasit Detox (4) Peppermint Ginger (4) Sakit Sendi (4) Set Jerawat Kronik (4) Set Mighty 3 Gems (4) Set Perut Kempis (4) Set Puasa (4) Set Vitamin Kulit (4) Testimoni SHAKLEE (4) Tips Anak Pintar (4) Travel (4) buku (4) craft (4) deco (4) giveaway (4) ilmu (4) omega (4) pesanan (4) vitamin kesuburan (4) 7 Sebab (3) Basic H (3) Blog Challenge (3) Cyst (3) GASTRIK (3) Haid Tidak Teratur (3) Kulit Berminyak (3) Mata Rabun (3) Nutrisi Ibu Hamil (3) Pengedar SHAKLEE Kuantan dan Kemaman (3) Perut Buncit (3) Sakit Lutut (3) Set Ibu Menyusu Shaklee (3) Set Vitamin Antioksidan (3) Set Vitamin Ibu Hamil (3) Set Vitamin Suami Isteri (3) Sewing (3) Tempat Makan Best (3) Tips Bersalin (3) Tips Kewangan (3) Tips Sihat Semasa Hamil (3) anniversary (3) birthday (3) blog (3) ramadhan (3) raya (3) rumah (3) solid food (3) teladan (3) vitamin (3) vitamin HB LOW (3) Anak Enggan Makan (2) Asma/Asthma (2) Batuk Berkahak (2) Bau Badan (2) Bengkak Susu (2) Cara Order Product Shaklee (2) Chickenpox/Cacar Air (2) Darah Tinggi (2) Demam Denggi (2) Dish Wash (2) Eczema (2) Eye Bag (2) Eye Treatment Enfuselle (2) Get Clean Fresh Laundry (2) Heartburn/Pedih Ulu Hati (2) Herbal Blend (2) Jana Income Dari Rumah (2) Kahak (2) Kedut Penuaan (2) Kulit Kering Bersisik (2) Landmark Study (2) Lenguh Badan (2) Letih Ketika Hamil (2) Loya Hamil (2) Migrain (2) Overnight Renewal Whitening Cream (2) Penat Badan (2) Pengedar SHAKLEE Negeri Sembilan (2) Phytocol-ST (2) Pori Terbuka (2) Psoriasis (2) Rabun (2) Rabun Malam (2) Resdung (2) Resepi Masker (2) SKIN CARE SET (2) Sakit Pinggang (2) Sejarah Shaklee (2) Selulit (2) Sembelit Ketika Pantang (2) Senggugut (2) Set Badan Letih (2) Set Ibu Hamil (2) Set Ibu Menyusu Premium (2) Set Jeragat (2) Set Menyusu (2) Set Rambut Gugur (2) Set Sakit Sendi (2) Set Tingkatkan Metabolisme (2) Set Vitamin Menyusu (2) Stretch Mark (2) Susu Badan Kurang (2) Tips Kejayaan (2) Tips Rawat Chickenpox (2) Tips Rumahtangga (2) Tumit Kaki Pecah dan Kasar (2) Vitamin shaklee (2) friends (2) gadjet (2) kelebihan vitamin shaklee (2) kenangan (2) kesihatan (2) lelaki dan perempuan (2) toys (2) tsunamishaklee (2) Alergik (1) Amal Bakti (1) Anak Mudah Lupa (1) Anak Sembelit (1) Angin Dalam Badan (1) Badan Lesu (1) Badan Tinggi (1) Batu Karang (1) Bayi Pra Matang (1) Bell's Palsy (1) Bertenaga dan Sexy (1) Bina Otot (1) Blackhead (1) Buah Pinggang Rosak (1) Buasir (1) Cara Tentukan Waktu Subur (1) Contact (1) Cramp Kaki (1) DTX Complex (1) Darah Tinggi Ketika Hamil (1) Dark Circles (1) Diabetes Semasa Hamil (1) Door Gift Kahwin (1) Eat Clean (1) Ekzema (1) Gemuk Lepas Bersalin (1) Glaucoma (1) Gout (1) Gusi Berdarah (1) HFMD (1) Hamper Hadiah (1) Hilang Mengantuk (1) Hypotiriod (1) Isu Shaklee (1) Jaundis (1) Kasut Sekolah Putih (1) Katarak (1) Kayap (1) Keguguran (1) Kejang Kaki (1) Kelebihan Air Kelapa (1) Keloid (1) Kencing Berdarah (1) Keputihan (1) Ketumbuhan (1) Kulit Kusam (1) Kulit Sensitif (1) Kurang Berat (1) Kurang Selera Makan (1) Masalah uban di usia muda (1) Mata Silau (1) Mati Pucuk (1) Mengantuk (1) Menopause (1) Menu Berpantang (1) Minor Stroke (1) Motivasi Suami Isteri (1) Ostemtarix (1) PCOS (1) Pengedar SHAKLEE JOHOR (1) Pengedar SHAKLEE Kedah (1) Pengedar SHAKLEE Kuala Lumpur dan Selangor (1) Pengedar SHAKLEE Melaka (1) Pengedar SHAKLEE Perak (1) Pengedar SHAKLEE Terengganu (1) Penjagaan Bayi (1) Pori Besar (1) Rambut Bercabang (1) Rambut Gugur (1) Rambut Kering (1) Replenishing Conditioner (1) Resepi Cinch Shake (1) Resepi Makanan Laut (1) Review Hotel (1) Revitalizing Shampoo (1) SET J1 J2 (1) SLE (1) Sakit Belakang (1) SakitTapak Kaki (1) Sambal Rangup (1) Selsema (1) Sembelit (1) Sembelit Ketika Hamil (1) Serunding Compact (1) Set Asthma (1) Set Enfuselle Kulit Berminyak (1) Set Enfuselle Kulit Kering (1) Set Haji/Umrah (1) Set Kesuburan Wanita (1) Set Parut (1) Set Payudara Anjal (1) Set Pembedahan (1) Set Pencuci (1) Set Resdung (1) Set Sahur (1) Set Tambah Berat Badan (1) Set Vitamin Darah Tinggi (1) Set Vitamin Kecilkan Pori Wajah (1) Set Vitamin Kesuburan Lelaki (1) Set Vitamin Lelaki (1) Set Vitamin Muda (1) Set Vitamin Selepas Pembedahan Tulang (1) Set Vitamin Selulit (1) Set Vitamin Untuk Pelajar (1) Set ibu Menyusu Bajet (1) Shak (1) Shaklee 1st Aid Kit (1) Shaklee Effect (1) Shaklee Go Online (1) Shaklee distributor (1) Shortvacation (1) Sijl Halal Shaklee (1) Slip Disc (1) Soft Fabric Concentrate (1) Sukar Hamil (1) Tambah Berat Badan (1) Tibi (1) Tips Dapur (1) Tips Deco (1) Tips Penjagaan Anak (1) Tips Penjagaan Bayi Pramatang (1) Tiroid (1) Tonsil Bengkak (1) Turun Berat Badan (1) VITAMIN CERGAS (1) Vitalea For Kids (1) Vitamin Berpantang (1) Whitehead (1) YES Program (1) beli online (1) family (1) great weekend (1) iium educare (1) jualan (1) kecantikan (1) kerja (1) kewangan (1) majalah (1) marshmellow (1) open for order (1) petua (1) quilling art (1) shjavascript:void(0);aklee (1) solid foods (1) taska (1) tip (1) tips (1) tutorial DSLR (1) wedding (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © Nurul Aziyana 2014 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.