Wednesday, September 2, 2009

Jika ada yg sudi bg idea, jutaan terima kasih diucapkan

weekend ni skali lg akan cuti selma 3 hari-sabtu ahad dan isnin..yahooo..aku mmg suke bab2 cuti ni..*nmpk sngt malas nk keje, kalo laki aku duit berbondong2 mmg aku berenti keje..hahhaha*..
cadangnya nk balik kg..tp memandangkan ahad plk kene jg test, hubby plk kene wt eksperimen ditambh lg minyak yg dh naik hrga tiba2 tu, nmpk gaya mcm weekend di rumah jer..ish stress sbntar dgn harga minyk ni..bila minyak naik, of course la yg lain2 tu cipta alasan nk naik hrga jugak..skang ni tgh pulun dip pahar utk member yg nk kawen lepas raya ni..insyaAllah dpt disiapkan kalu Tuhan xtarik nyawa aku lg..
ok back to topic..*pnjg sngt la plk intro*
straight to da point-sabtu ni kakak ipar nk singgah sahur kt rumah (on her way back to kg jugk)..huhuh selama ni aku xpernah msak bnyk2 utk org yg sahur ni..utk hubby aku sorg orait lg..lg la hubby bukan cerewet sngt..so utk nk isi perut kami berdua mmg no hal la..setakat ni blh bertahan lg..
so nk mintk pendapat saper2 yg bc entry ni la..agak2 lauk apa yg sesuai, senang n pantas utk disediakan waktu shaur yg blh membuka selera n blh masuk anak tekak nk telan..almaklum la waktu pg2 buta ni bukan nye selera sngt nk makan nasi..kalo ade idea, tolong eh..sngt2 hargai..thnks

13 comments:

xeea said...

sup!

makan panas2 mmg chare ah. nak makan ngan roti pon kire oke. mane la tau kot2 takde selera nak jamah nasik ke kan. huuu

KAK RAINBOW said...

aziyana...nurul rasa wat sup ayam. sup kan senang dan cepat. lagi2 pagi2 makan sup panas2. pastu wat sambal cili utk dimakan dengan sup. sedapnyaaaa :)

Unknown said...

sama ngan xeea ngan nurul
buat sup
pastu sambal cili..
baru lah best
tak pun malam tu buat sambal tumis siap2
pastu goreng telur dadar
sahur buat syur goreng je
makan pagi2 tu...best gak

a said...

buat sambal ikan bilis dengan tempe / kentang garing. goreng dulu tempe / kentang / ikan bilis sebelum tido. pagi sahur goreng berlada.

atau siap masak sebelum tido je.

nanonano said...

apsal resepi na nk kasik dah ade org kasik dlu??
huhu

klu tamo sup..
msk singgang + smbal belacan ok dah kak..
gler sdp mkn pns2..
grg sayur sket..
grg ayam 4-5ketoi..
jd la..

Luv like this.... said...

sy pon punya idea y same...sup.
pena buat pkai sup siam brand adabi...ya allah sedap nye x terkata!!terliur jap...msk siap2 mlm sahur tgal pns kn je

nurul aziyana said...

to all:waahh berduyun2 idea..majority wt sup..erm btul jugak..singgang pun ok..lamer dh xmakan singgang..semalaman lg besh..thanks to all

Anonymous said...

sup elok makan time sahur..kasi licin mau telan nasi..heheh..kalau buat sambal kentang+tempe+ikan bilis pun ok..tu peberet lauk my brother n sister time sahur..hee..

SiTi KhaiRuNniSa said...

wan nasi goreng ikan masin pon okey..plus sambal belacan..

cikin said...

hehehe... setuju..!!! sup mmg sedap.. senang lak tu.. ;)

Eda Latiff said...

saya rs, x seme org ske mskn berkuah pg2 utk sahur..ape kt wt aym msk kicap/pedas + telur dadar yg dicampur dengan ayam..

sambal ikan bilis pn is a gud idea..=)

CaHaYa^KetEnaNGan said...

masak je telur mata kerbau..senang je..amik telur pecah kan je dalam kuali...

antalya said...

sy rasa idea sy paling bernas!
ajak dorang sahur kat kedai jela.memasing ikut selera tekak sendiri.hehe bernas kan idea ni