Monday, January 19, 2015

Bagaimana Nak Atasi Jerawat Teruk Dengan Berkesan dan Selamat Tanpa Bahan Kimia?

Jerawat semakin bermaharajelala tumbuh kat muka.
Risau kan bila semakin banyak jerawat tumbuh melata kat muka. 
Hari-hari tengok cermin, bila nampak jerawat rasa stress.
Bagaimana nak atasi jerawat teruk?Macam-macam product, macam-macam skincare dicuba..ada yang berkesan dan ada juga yang semakin teruk. Salah satu sebab utama jerawat mucul di muka adalah perubahan hormon atau hormon yang tidak stabil. Boleh terjadi pada remaja, dan juga mereka yang dah berkahwin. Hormon yang turun naik akan memberi kesan pada kilang minyak di muka dan menggalakkan pertumbuhan jerawat. 

Disebabkan jerawat, kita mungkin malu nak keluar rumah, malu nak jumpa kawan-kawan apatah lagi kalau kulit kawan-kawan cantik dan licin tanpa cela, malu juga pada suami yang hari-hari tengok sedangkan depan suami nak kena cantik-cantik. Kadang-kadang nak pakai bedak pun rasa macam bertompok-tompok dan tak rata. Lebih memalukan kalau parut dari jerawat tu kelihatan sangat ketara. Macam pengalaman Farizan dalam video ni


Jadi bagaimana nak buat supaya jerawat tu menyusut, kering dan semakin pudar. Bila jerawat dah semakin tiada, proses untuk memudarkan parut jadi lebih mudah. Lepas tu nak cerah dan gebu memang mudah. 

Bagaimana caranya? 

Cara yang akan saya kongsikan ni bebas dari bahan kimia dan rawatan dari dalam. Jika punca utama jerawat adalah disebabkan perubahan hormon, jadi harus distabilkan dulu hormon tersebut. Kata orang, healing from the root cause. 

Testimoni di bawah adalah salah seorang customer yang mengalami masalah jerawat teruk yang telah dikongsikan oleh rakan saya, Pn Aya. 

Customer ni risau dengan keadaan jerawat yang timbul sejak bergelar isteri orang. Perubahan hormon menyebabkan jerawat batu berlumba-lumba keluar di bahagian muka. Customer ni mengambil Alfalfa (Oct 2014), diikuti dengan Vitamin C, GLA (Awal Nov 2014), kemudian Zinc (Hujung Nov 2014) dan Vitamin E (Hujung Dis 2014). Boleh lihat perubahan demi perubahan yang dirasai oleh beliau yang pada awlnya jerawat batu..semakin hilang dan kering. 

Actually set vitamin ni bukan sahaja membantu hilangkan jerawat teruk, tapi juga jerawat kecik, jerawat pasir pun boleh. Yang penting sabar dan konsisten. Tindakan vitamin-vitamin ini juga bukan sahaja memberi kesan pada kulit tapi kesihatan secara kesleuruhan. Juga membantu untuk mengelakkan masalah jeragat di kemudian hari, bonus lain badan akan lebih cergas dan ringan. Jika ingin cantik tanpa side effect buruk, tapi sebaliknya kesihatan keseluruhan lebih terjaga, boleh hubungi saya untuk dapatkan set vitamin jerawat teruk ini. Mereka yang mementingkan penggunaan product yang selamat tetapi jauh lebih berkesan untuk mendapatkan kulit bebas jerawat adalah mereka yang bijak dalam memilih penyelesaian kulit jerawat. 

Nurul Aziyana (ID 886587) - Pengedar Shaklee Kuantan
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com

COD area: Semambu, Air putih, Beserah, KOTASAS, POLISAS, UIA Kuantan, IM, Taman Polo

No comments: