Tuesday, January 5, 2016

Cepat Baik Luka Kencing Manis Elak Kaki Dipotong

Luka di kaki memang sangat sinonim dengan pesakit kencing manis. Kadangkala pesakti tak tahu pun mereka mengidap kencing manis sehinggalah timbul masalah luka di kaki yang lambat sembuh dan cepat merebak.


Bila luka yang sedikit tetapi berakhir dengan pemotongan kaki dan menyebabkan lumpuh seumur hidup.. pasti akan ada sesalan di hati.

Ummi sendiri ada keluarga yang sudah sampai tahap tidak nampak dek kerana kencing manis. Ibu mertua ummi sendiri. Sejak dari terkena luka yang kecil, sehingga membawa kepada yang lebih besar, kemudiannya dipotong kaki, kehilangan nikmat penglihatan seterusnya terpaksa dialisis 3x seminggu dek kerana kerosakan organ buah pinggang.

Puncanya hanya satu. KENCING MANIS.

Nampak?

Bahayanya kencing manis ni. Bila hilang nikmat kesihatan, banyak perkara yang terbatas untuk dilakukan. Of coz kalau tanya pada semua orang, tak mahu keadaan macam tu kan? Tapi kesedaran tentang pencegahan masih kurang. Selagi belum kena, banyak dari kita tidak cakna dengan kesihatan.

Bagaimana pula kalau dah kena penyakit kencing manis?
Bagaimana nak kawal tahap gula dalam darah?
Gula yang tidak terkawal boleh membawa kepada masalah luka yang lambat baik. Bila luka lambat baik, macam ummi cakap tadi peluang besar untuk potong kaki.

Ummi sarankan pengambilan VIVIX Shaklee. Alhamdulillah terbukti berkesan untuk rendahkan tahap gula dalam darah, baiki sel dalaman, percepatkan penyembuhan luka dan yang paling penting boleh elakkan dari kesan-kesan penyakit kronik yang lain akibat kencing manis.








Bagaimana VIVIX mengawal Kencing Manis?
  • Vivix membantu mengurangkan sindrom resistan insulin. 

Vivix bukan je terbukti boleh repair sel2 badan, DNA,.. tapi repair otak dan metabolism juga. (ref: Jurnal of Neuroscience). Antioksidan yang terkandung dalam vivix dapat membaikpulih sel dan dalam masa yang sama menjadi pelindung kepada sel tubuh. Jadi bila diambil secara berterusan, resveratrol dalam Vivix membantu mencegah sindrom metabolik disebabkan oleh kerosakan DNA (gen) sekaligus mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan kencing manis menjadi semakin kronik. 
  • Vivix memperlahan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat berlebihan dalam darah
Kandungan gula dalam darah yang tidak terkawal boleh menyebbakan kencing manis lebih kronik. Dalam vivix, terdapat polifenol (dari anggur muscadine) yang mana mencegah kandungan gula berlebihan dalam darah. Sebab itu bacaan gula dalam darah boleh menurun dengan mengamalkan Vivix secara konsisten setiap hari. 
  • Vivix mengelakkan luka jadi lebih teruk dan membantu dalam penglihatan mata

Kandungan polifenol dan resveratrol dalam VIVIX juga boleh mengelakkan luka dari bertmabah teruk. Ini keran bila kandungan gula tidak berlebihan, bakteria tidak cukup makan (gula adalah makanan bakteria) jadi boleh mengurangkan risiko luka merebak akibat tindakan bakteria. Buta pula adalah salah satu kesan dari kencing manis. Awas, jika sudah ada simptom kabur dalam pemandangan. 

  • Vivix mengurangkan risiko sel tubuh mati 

Apabila gula berlebihan dalam darah, ia juga boleh menyumbang kepada pembentukan protin AGE ( advanced glycation end products). Ini mengakibatkan sel tubuh mati, atherosclerotic dan risiko diabetes. Salah satu objektif vivix adalah untuk bertindak sebagai tonik anti-penuaan dengan memperlahan pembentukan protein AGE.


CEGAH SEBELUM KENA, RAWAT SEBELUM TERLAMBAT 
Bagaimana nak dapatkan VIVIX? 
Boleh hubungi ummi di talian di bawah 
Pembelian 2 botol VIVIX anda layak untuk dapat Free Membership, Free postage dan cash back RM36. Jimat lebih banyak untuk wang anda. 


SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan






2 comments:

Nabila Syifa said...

Eee takut tgk gambar2 tu

seri nian said...

pernah belikan mak mentua dia kencing manis...tp dia makan ubat spital shj...
harap nanti terbuka hatinya