Wednesday, November 23, 2016

Cara Rawat Jerawat Bernanah Yang Buat Malu Nak Jumpa Orang

Siapa tak sedih kalau muka penuh jerawat. Bukan jerawat biasa pulak tu. Jerawat besar- besar siap bernanah lagi. Memang rasa rendah diri dan malu nak berhadapan dengan orang. Kalau boleh nak sorok muka tapi sampai bila kan. Bukan tak nak rawat jerawat bernanah tu, tapi mungkin belum jumpa cara yang berkesan.


Ummi akan share dalam entry ni, khas untuk nak bantu mereka yang ada masalah jerawat bernanah ni. Mungkin ada yang asalnya muka elok tapi akibat salah pakai product tetiba jadi timbul jerawat kronik.

Menurut dr zubaidi, kulit yg ada jerawat bernanah asalnya takde masalah...tapi sebab salah pakai produk.. especially product yg putih dlm masa singkat yang mana ada bahan kimia merbahaya akhirnya boleh merengsakan kulit dan menyebabkan timbulnya jerawat.

Mungkin anda salah seorang yang ada masalah ni.

Kenapa agaknya ini berlaku?

Menurut doktor, mereka yg memakai product mengandungi merkuri tidak akan timbul jerawat pada awalnya sebab kulit dah hilang epidermis. Kulit tersusun atas tiga lapisan, iaitu epidermis (lapisan luar), dermis (lapisan dalam), dan hipodermis (jaringan ikat dibawah kulit).
Fungsi epidermis adalah sebagai pelindung terhadap bakteria, iritasi kimia, alergi dan lain-lain.

Bahan-bahan kimia dalam product kosmetik atau alat makeup inilah yang boleh menyebabkan kerosakan pada lapisan epidermis. Pemakaian untuk jangka masa panjang ia akan mula merosakkan kulit. Itu yg berlaku jerawat bernanah.


Jadi adik-adik, jangan mudah tergoda dengan kulit putih, kulit cerah takde noda dengan penggunaan product-product lambakan di pasaran yang belum dibuktikan atau dijamin selamat. Selidik dulu dalam-dalam. Proses nak merawat tu lagi susah sebenarnya. 

Jadi macam mana nak rawat jerawat bernanah yang menghantui diri? Masih ada cara yang selamat dan berkesan. Rawat dari dalam. Baiki semual sel-sel kulit yang rosak dengan nutrisi tambahan dari nutrien semulajadi. 

Nak baiki macam mana? 

Gunakan product yang betul. Yang ada kajian klinikal, Yang terbukti berkesan bertahun-tahun. Dan ciri-ciri ni ada pada vitamin no 1 di pasaran iaitu vitamin Shaklee. Keberkesanan product Shaklee memang terbukti bukan sahaja oleh ribuan pengguna seluruh dunia tapi juga dibuktikan di makmal, dan juga oleh third party. 


Apa vitamin yang boleh bantu merawat jerawat kronik dan bernanah? 
Jika disebabkan salah pakai product, boleh cuba 3 kombinasi vitamin iaitu VIVIX, GLA COMPLEX, VITAMIN C SR dan ESP. 

Setiap satu ni ada fungsinya yang tersendiri yang membantu menyokong rawatan untuk jerawat. 
Tak boleh ke ambil salah satu? 
Jika mahu kesan yang lambat boleh je. Tapi jika dah tak tahan lagi tengok jerawat ketul-ketul kat muka tu, ambil ketiga-tiga sekaligus. Ia membantu rawatan lebih efisen. 

VIVIX - rawat kerosakan di peringkat selular. Vivix meliputi keseluruhan perlindungan kesihtan dan kecantikan. juga bertindak sebagai detox.

Baca juga >> Kebaikan dan Kelebihan Vivix Tiada Tandingan

Vitamin C - bertindak sebagai anti acne dan tingkatkan sistem pertahanan badan. Juga untuk baikpulih sel-sel akibat penggunaan bahan kimia pada product kosmetik. Vitamin C juga membantu untuk hilangkan parut dan mencerahkan kulit. Diakui oleh pakar kecantikan, vitmain C ni vitamin kecantikan.

Baca juga >> Cara Cerahkan Kulit Dengan Product Jaminan Ujian Klinikal

Baca juga>> Cara Pilih Vitamin C Paling Bagus dan Berkesan Elak Pembaziran Wang

GLA Complex - GLA membantu kawal selia hormon. Adakalanya jerawat bernanah ni juga disebabkan oleh hormon yang tidak seimbang terutama di kalangan remaja. GLA mengandungi vitamin E. Vitamin E juga membantu dalam rawatan kulit rosak.

Baca juga >> Nak Hilangkan Jerawat Dengan Parut Sekali Hilang

ESP - ESP adalah serbuk protin kualiti tinggi dari non gmo soy. Fungsinya adalah untuk membaiki sel-sel rosak dan menggnatikannya dengan sel-sel baru yang lebih sihat dan segar. Dan kesannya bukan setakat untuk kulit tapi juga untuk keseluruhan badan. Juga memberi tenaga kepada badan. 

Boleh baca juga di SINI segala testimoni ESP untuk kulit cantik 

Apa kesan mereka yang dah cuba? 

Cukup ramai mereka yang ada masalah jerawat dah cuba vitamin ni. Ini salah satunya 





Macam mana nak order? boleh klik link di bawah dan teruskan pembelian 


atau direct hubungi ummi di talian berikut

SHAKLEE Independent Distributor
Nurul Aziyana (ID 886587)
No Tel: 012-9576172
Email: ummi_anayiza@yahoo.com
COD area: Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan






No comments: