Wednesday, August 30, 2017

Vitamin Untuk Tingkatkan Stamina dan Tenaga Atlit Sukan

Sempena Sukan Sea Kuala Lumpur tahun ni, kak Yana nak share vitamin untuk tingkatkan stamina dan tenaga bagi atlit sukan. Malaysia ada ramai atlit yang hebat. Untuk bertanding, atlit perlu ada kekuatan stamin dan tenaga yang tinggi supaya tak mudah pancit. Terutama yang main bola kan, satu padang duk lari ulang alik selama 90 minit tu. Mau terkincit kalau tak cukup stamina dan tenaga.



Orang sukan memang ada nutrisi khas yang mereka amalkan, sebab orang sukan ni diorang ada coach yang tentukan nutrisi mereka. 
Nak kekalkan tenaga yang tinggi, pemakanan harus dijaga. Gaya hidup juga perlu dijaga. Jadi bab nutrisi memang keutamaan.
Namun ada di kalangan tlit yang menggunakan dadah untuk kekalkan stamina dan tenaga semasa bersukan.

Untuk pengetahuan, Shaklee juga merupakan pilihan atlit Sukan Olimpik. Olimpik di Rio tahun lepas membuktikan ramai atlit yang menggunakan Shaklee memenangi Gold Medal. Jumlah mata sebanyak 120 (gold, silver dan bronze).

Boleh lihat senarai atlit Olimpik yang menggunakan Shaklee di bawah. Klik  pada setiap Kumpulan.


Kenapa Shaklee Jadi Pilihan Atlit?


Product Shaklee dihasilkan dari sumber semulajadi, bebas dadah dan bahan terlarang, disokong oleh kajian klinikal yang berupaya untuk memberikan kekuatan kepada otot dan memulihkan kecederaan otot. Al maklum lah orang sukan atau atlit ni yang penting adalah  kesihatan otot, ligamen,sendi dan rawan dalam keadaan tip top. 

Kenapa mereka amat sukakan product Shaklee dan jadikan vitamin Shaklee sebagai nutrisi utama mereka? kat sini kak yana share pengalaman atlit-atlit sukan yang guna shaklee


 - KELLY GUNTHER -

- JORDAN MALONE -

- ALYSON DUDEK -
- ELI BREMER -
- PETER FRENETTE-


KATY EMMONS-

PRODUCT SHAKLEE UNTUK ATLIT


Jadi apakah product-product yang diambil oleh para atlit untuk bantu mereka dari segi tenga, stamina dan kesihatan otot. 

1. VIVIX

Vivix adalah resveratrol dan campuran polyphenols yang dikuasakan sebanyak 10x ganda membantu untuk mengaktikan mitokondria sel-sel badan. Mitkondria adalah sumber tenaga sel yang menyebabkan sel boleh berfungsi dengan sangat baik dan pada tahap optomimum. VIVIX juga meningkatkan fungsi otot. Otot kuat, stamina bertambah.



2. PERFORMANCE DRINK

Performance drink minuman istonik yang kaya dengan elektrolite yang penting untuk menjaga kestabilan bendalir dalam badan agar tak mudah terhidrasi dan turut menjaga sistem saraf dan otot yang sensitif dengan elektrolit yang seimbangKelebihannya ia tanpa karbonat.


3. OSTEMATRIX 

Sumber kalsium, magnesium dan vitamin D yang menyokong kekuatan sendi dan tulang. Ahli sukan wajib ada ketumpatan tulang yang tinggi untuk menyokong sebarang pergerakan.

Magnesium dan vitamin D dalam ostematrix membantu penyerapan kalsium sekaligus mengelakkan kesan buruk kalsium berlebihan termasuk gout dan penyakit jantung. Magnesium penting untuk atlet kerana ia mengawal irama jantung, membolehkan otot-otot mengecut dan relax dengan betul, mengurangkan tekanan darah, dan perlu untuk menghasilkan ATP (sumber tenaga utama dalam sel kita) yang mesti terikat kepada ion magnesium untuk aktif secara biologi.



4. OMEGA GUARD

Omega Guard adalah sumber Omega 3 yang lengkap 7 spektrum, paling pure dan bergred farmaseutikal. Omega Guard membantu memberi kekuatan apda sendiri agar mudah bergerak. Dan bertindak sebagai anti radang. Semasa kecederaan otot, keradangan boleh menimbulkan kesakitan. Omega juga melancarakn aliran darah dan menguatkan jantung. Penting untuk proses mengepam darah di jantung. 

5. COLLAGEN POWDER

Ramai yang tak tahu collagen penting untuk orang yang bersukan. Collagen  adalah protein yang paling banyak di dalam tubuh manusia dan merupakan blok bangunan utama tulang, sendi, dan tisu penghubung. Collagen bantu elak sakit lutut, meningkatkan prestasi sukan, melindungi tisu-tisu penghubung,  dan membantu mengurangkan risiko kecederaan.

Collagen  sangat penting untuk membina tisu yang menyokong prestasi sukan. Orang biasanya fokus pada otot masa workout untuk meningkatkan prestasi fizikal, tetapi lupa pada kesihatan tisu penghubung. 



Jadi jika ahli sukan yang mahu tingkatkan performance, tingkatkan stamina, bantu kuatkan otot sebagai ahli sukan, jadikan supplement shaklee sebagai nutrisi tambahan sebagai sokongan hebat. 

Walaupun bersukan memang bagus untuk kesihatan, tapi bersukan juga menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel akibat dari tindak balas dalam badan. Jadi badan juga perlukan sumber antioksidan yang tinggi. Antra supplement di atas, VIVIX mainkan peranan sebagai antioksidan yang melindungi sel dari serangan radikal bebas. 

Nak dapatkan Vitamin untuk kuatkan tenaga dan stamina serta menyihatkan atlit ? Boleh hubungi kak yana di talian berikut 

Boleh Whats app ' Nak Vitamin Atlit ' ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kampung Padang, Taman Impian

Atau boleh buat pembelian secara online menggunakan Kad Kredit atau Kad Debit dengan klik gambar di bawah. 


No comments: