Friday, July 14, 2017

Cara Hilangkan Whitehead Di Hidung Dalam Masa 5 Minit

Whitehead biasa nampak di hidung. Ada kesan-kesan putih di hidung itulah tandanya ada whitehead. Tak suka kan tengok kesan putih-putih tu. Rasa macam muka tak bersih. Kalau rasa dengan jari rasa macam kasar berbiji je kat kawasan yang ada whitehead tu.



Macam mana nak hilangkan Whitehead. Kak Yana akan kongsikan dengan pembaca cara pantas nak buang whitehead tu. Terbukti berkesan dan paling best, mudah. Bukan setakat hidung yang rasa bersih tapi satu muka rasa.

KENAPA WHITEHEAD BERLAKU 

Whitehead terbentuk hasil dari sel-sel kulit mati, minyak, dan bakteria yang menghalang liang-liang pori di kulit.
Whiteheads berwarna putih atau kekuningan. Whitehead yang tidak dibuang boleh menyebabkan blackhead dan jerawat. Liang pori wajah pun jadi besar tau.

Baca juga >> 4 langkah Kecilkan Liang Pori Wajah

Perubahan Hormon juga boleh jadi punca. Terutama bila sedang dalam fasa akil baligh, mungkin akan ada lebih banyak whiteheads daripada biasa.

Whitehead juga boleh berlaku kalau salah pakai product. Sesetengah product boleh membahayakan kulit.

Kulit terlalu berminyak juga penyebab whitehead. Minyak akan memerangkap sel-sel kulit mati dan bakteria dalam liang pori wajah.

CARA BUANG WHITEHEAD DAN ELAK DARI BERLAKU 


Nak buang whitehead? Ini caranya

#1: Cuci muka 2 kali sehari. 

Whiteheads berlaku apabila minyak berlebihan, bakteria dan sel-sel kulit mati terperangkap dalam liang-liang pori wajah. Anda boleh menghilangkan semua ini di permukaan kulit dengan mencuci dua kali sehari, dengan menggunakan pencuci muka yang lembut dan tidak berminyak.

Cadangan pencuci muka terbaik --> Gentle Deep Foaming Cleanser. Klik LINK ini untuk penerangna lanjut mengenai pencuci muka tersebut.

Tapi ingat, bersihkan muka dengan cara yang betul. Macam mana tu? Boleh baca tutorial cuci muka kat SINI

#2: Sapukan toner dua kali sehari pagi dan petang selepas mencuci muka dengan teliti. Ini mengetatkan liang-liang anda dan membuatnya tertutup.


#3: Rajin-rajin lah scrub muka seminggu sekali untuk buang kulit mati. Nak buat scrub muka sendiri di rumah? Boleh cuba tumbuk alfalfa complex dan campur dengan sedikit air. Scrub seperti biasa. Fokuskan kawasan whitehead. Bagi yang ada masalah jerawat, boleh guna Make Up remover dari rangkaian Nutriwhite. Bukan setakat untuk tanggalkan make up tau, tapi mampu hialngkan whitehead juga.

Haa senang aje kan nak buang whitehead. Kalau jaga betul-betul kulit muka, whitehead dan blackhead malu nak terjah.

Baca juga >> Blackhead Hilang! 2 Langkah untuk atasinya

CARA BUANG WHITEHEAD PANTAS? 

Ok Kak yana nak tunjuk kesan dan cara pantas nak buang whitehead dengan kaedah no 1 tu. Haaa ni lah hasilnya dari cuci muka guna PENCUCI MUKA paling best tu


Ini real testimoni dari team mate kak yana. Gosok lembut dengan pencuci muka gentle deep foaming cleanser, hasilnya bersih sebersihnya. Clear habis semua whitehead tu tau. Best kan? 

Jadi nak dapatkan kulit muka yang bersih, perakra pertama bersihkan muka 2x sehari dengan pencuci muka yang betul dan sesuai dengan jenis kulit. Cari pencuci muka bebas paraben, yang tidak memberikan kesan jangka panjang yang tak elok. 

Nak dapatkan pencuci muka ni? 

Boleh beli secara online dengan klik gambar di bawah 


2. Whats app ' Gentle Deep ' ke no 012 9576172 (klik link ini untuk lebih pantas http://aziyanashaklee.wasap.my)

Untuk COD :

Indera Mahkota, Semambu, Air Putih, Permatang Badak, Bukit Rangin, KOTASAS, UIA, Kuantan, Kmpung Padang.


No comments: